Növényvédelem, kártevőirtás - Debrecen - Gyomirtás Parlagfűirtás Nádirtás Gyékényirtás Kártevőirtás Rágcsálóirtás 

Gyomirtás

A gyomirtásnak alapvetően két változatát különböztetjük meg:

  1. totális gyomirtás
  2. szelektív gyomirtás

A totális gyomirtás során az érintett területen az összes növényzetet elpusztítjuk. Ezt általában ruderáliákon, építési területeken, árokpartok, települések közelében levő parlagok, vasúti pályatestek, iparvágányok, üzemi telephelyek, gyártelepek, sportpályák területén, valamint útpadkák, útszegélyek mentén alkalmazzuk.

A szelektív gyomirtás során lehetőség van bizonyos növények meghagyása mellet kiirtani a gyomnövényeket. Ilyenkor pl. az egyszikű növényeket meghagyjuk, és a kétszikű gyomot kiirtjuk, vagy éppen fordítva, a kétszikű növényeket hagyjuk meg, és az egyszikű gyomokat irtjuk ki. Tipikus példa a szelektív gyomirtásra, mikor a fű között előtörő gyomnövényt (pl. parlagfüvet) úgy irtjuk, hogy közben a fű nem károsodik, továbbra is szép, egészséges marad.

A gyomirtás megkezdése előtt fontos a gyomflóra megfelelő analizálása.

Parlagfűirtás

A parlagfű a kaszálás során nem pusztul el, hanem újra hajt, és a pollenszórás következtében allergiát okoz. Az általunk alkalmazott vegyszeres beavatkozással a növény teljes egészében elhal, miközben a fűfélék nem károsodnak. A vegyszeres kezelést követően a látható hatás néhány már napon belül bekövetkezik.

Sarjirtás

Kivágott fák, bokrok, cserjék sarjainak irtását jelenti környezetkímélő szerek alkalmazásával.

Nád és gyékényirtás

Csatornák, öntözőcsatornák, árokpartok és egyéb vízfolyások mentén korszerű, környezetkímélő technológiával végezzük, mely lehetővé teszi az élővizek melletti biztonságos alkalmazást is. Az irtást követően több évre megoldódik a nádvágás problémája, és jelentősen csökkenthető a csatornák tisztítási költsége is.

A nád- és gyékényirtás ideális időpontja nyár végén - augusztus-szeptember hónapokban van.

AGROKEMI Bt. Debrecen

Cím:
4028 Debrecen, Kardos u. 6.

Telefon:
+36 70 375-4311

Fax:
(52) 417-156

Email:

Fő tevékenységi kör:

növényvédelem

gyomirtás

parlagfűirtás

sarjirtás

nádirtás és gyékényirtás

kártevőirtás

ISO 9001 logoISO 14001 logo

 

 

Közutak mentén végzett gyomirtás.

 

Készítette:
Honlapkészítés Debrecen